Soili Hämäläisen blogi

Kajaani

Kajaanin Akateemiset Naiset ry:n kirjallisuuspiiri

...on kokoontunut vuodesta 1995 Kajaanissa. - Toiminta alkoi, kun kajaanilaisen Linnan lukion silloinen rehtori Toini Blomqvist esitti n. vuonna 1995 toivomuksen, että useita vuosia keskeytyneenä ollut Akateemisten Naisten kirjallisuuspiiri aloittaisi jälleen toimintansa. Hän ehdotti toiminnan elvyttäjiksi kahta koulunsa äidinkielen lehtoria Annikki Koskista ja Sanna Vahlaa. He ryhtyivät tuumasta toimeen. Kirjallisuuspiirin jäsenet ovat kaikki Kajaanin Akateemiset Naiset ry:n jäseniä, useimmat keski-ikäisiä tai eläkkeellä olevia opetusalan työntekijöitä. Kokoontumiset ovat Kajaaninjoen rannalla Ravintola Siriuksen kabinetissa talvikuukausina n. kerran kuussa, maanantaina klo 17. Kabinetissa on teetarjoilu (à 5 €), minkä vuoksi jäsenen on syytä ennakkoon ilmoittaa piirin vetäjälle, ellei pääse tulemaan.

- Viime aikoina olemme valinneet jonkin alueen tai aihepiirin, josta kukin vuorollaan valitsee kirjan ja esittelee sen lyhyesti keskustelun pohjaksi. Joka kerran käsitellään vain yksi kirja. Olemme tarkastelleet mm. uusinta englantilaisen kielialueen kirjallisuutta sekä uusinta suomalaista kirjallisuutta; nyt teemanamme on nainen/mies /lapsi suomalaisessa, pääasiassa uusimmassa kirjallisuudessa. Toiminnan alkuvuosina esittelyvuorossa ollut valitsi ns. mielikirjansa, mistä aiheesta tahansa.

- Meillä on käytössä vihko, johon merkitään kokoontumisaika, paikka, käsiteltävä teos, mukana olleet henkilöt sekä jälkeenpäin lyhyt yhteenveto keskustelluista asioista. Varsinkin kokoontumisen alussa ja lopussa jutellaan myös niitä näitä ajankohtaisista asioista, melko tuttuja kun ollaan.

- Kirjallisuuspiiri motivoi lukemaan ja seuraamaan kirjallisuutta. On kivaa keskustella lukemastaan. Tärkeää on, että kaikki tuntevat olevansa hyväksyttyjä ja kaikilla on mukavaa. Aina siinä voi jotain oppiakin. Tärkeää on myös kokemus siitä, että lukeminen kannattaa.

Piirin vetäjä on Annikki Koskinen
p.050 538 7988
koskinen.vaatainen(at)pp.inet.fi

Kajaanin kaupunginkirjaston lukupiiri

Kirjaston lukupiiri perustettiin syksyllä 2009 Veikko Huovinen -seuran aloitteesta.

Kirjallisuuspiirissä on luettu Veikko Huovisen teoksia aikajärjestyksessä. Lukupiirin toiminnasta tiedotetaan ja luettuja kirjoja kommentoidaan kirjaston lukuvinkki-blogissa:
http://kamkirjasto.blogspot.com

Yhteyshenkilö:
Leena Marja Tikkanen, p. 044 7100432, leenamarja.tikkanen@kajaani.fi

Kajaanin Suomalaisen kirjakaupan lukupiiri


Kirjakaupan lukupiirinä keskittymme puhutteleviin ja suht' tuoreisiin kaunokirjallisiin teoksiin. Luemme kirjoja, jotka synnyttävät ajatuksia ja tunteita, herättävät vastalauseita ja palavaa intohimoa, antavat iloa ja hyvää tuulta, vievät meitä matkoille muihin maailmoihin. Lukupiiriläiset pitävät rikkautena sitä, että tulee tartuttua sellaisiin teoksiin, joita ei muuten tulisi lukeneeksi.

Lukupiirimme kokoontuu joka kuukauden viimeinen tiistai klo 18.00-19.30 (ei kesäaikaan) Kajaanin Suomalaisen kirjakaupan tiloissa. Poikkeuksista ilmoitetaan lukupiiriläisille sähköpostitse.

Lukupiirissä luettujen kirjojen arvionnit on luettavissa kirjakaupan sivulta osoitteesta www.suomalainen.com.

Lukupiirikynnys on matala. Kirjaa ei tarvitse välttämättä ostaa, eikä edes lukea, jos ei ehdi tai halua, vaan mukaan voi tulla ihan keskustelemisen ilosta. Keskustelumme on tavallisten lukijoiden ajatuksia ja pohdintaa kirjoista sekä kirjallisuudesta, mitään teoreettista pohjaa tai erityistä lukeneisuutta ei tarvita. Pitkällistä sitoutumistakaan ei edellytetä, vaan paikalle voi tulla niillä kerroilla, kun itselle sopii.

Lukupiiriläisenä saat kanta-asiakaskortilla 10 %:n alennuksen lukemisen kohteena olevasta teoksesta.

Lukupiirin kirja-arvioinnit voi lukea kirjakaupan nettisivulta: www.suomalainen.com.
Voit kysyä lisää myymälästämme!


Yhteyshenkilö:
Tarja Kerttula, p. 0503848956, tarjahann@tutka.net