Soili Hämäläisen blogi

Poikien kirjakerho

Poikien kirjakerhon nimellä kulkeva lukupiiri on kokoontunut jo syksystä 1986 Jyväskylässä. Piiriläiset koostuvat Jyväskylän Lyseon entisistä oppilaista, luokkatovereista, jotka palattuaan kotikonnuilleen halusivat yhteisille tapaamisilleen enemmän sisältöä ja keskusteltavaa. ”Aluksi yritimme pitäytyä eri ammattien edustajissa, mutta siinä on vähän lipsuttu.” Jäseneksi pääsee kutsuttuna. Tällä hetkellä piirin jäseniä "poikia", joita voinee kutsua jo mieheksi, on kahdeksan.

Kokoonnumme pääsääntöisesti toistemme luona vuorotellen, noin 8 kertaa vuodessa: jokaisella on yksi kokoontumisjärjestely ja tarjoiluvastuu. Edeltävässä kokouksessa kokoontumisen tuleva isäntä ehdottaa kolme kirjaa, joista yleensä yksi valitaan luettavaksi. ” Joku perehtyy teokseen vähän paremmin, jos kirjailija itse ei ole paikalla. Olemme kutsuneet kirjailijavieraita aika paljon ja olemme niitä myös helposti saaneet. Tilaisuus alkaa yleensä saunomisella.

Tärkeää poikien lukupiirissä on keskustelu yhteisestä aiheesta, johon jokainen on lukemalla perehtynyt. Olennaista on myös yhdessäolo, uudet ajatukset, hyvä ruoka ja juoma.

Piirin vetäjä on Juha Saltevo, Permikatu 15, 40630 Jyväskylä. Juha.saltevo(at)ksshp.fi