Soili Hämäläisen blogi

Jokioinen

...on suorastaan uranuurtaja, se on kokoontunut Jokioisilla vuodesta 1973. Toiminta alkoi kansalaisopiston rehtorin aloitteesta. Hän otti yhteyttä lehtori Mirja Suomiseen, joka sitten halusi lehtori Airi Aapolan vetämään piiriä. Airi Aapola veti kirjallisuuspiiriä vuodesta 1975 vuoteen 1993. Piiri kokoontui ensin peruskoulun luokkahuoneissa, entisessä opettajan asunnossa ja sitten kirjastolla. Jo kaksikymmentä vuotta piiri on kokoontunut Jokioisten kirjaston yläkamarissa. Viime vuosien saatossa on kehitelty systeemiä, miten piiriläiset saavat kätevimmin lainattua valitut kirjat. Tässä kirjasto palvelee lukupiiriä hyvin, piirille on oma pieni hylly lainaustiskin takana, jota piiri käyttää tehokkaasti.

Piirin jäsenten ikähaitari on kymmeniä vuosia, ja osallistujat ovat pääosin naisia; vuosien varrella jokunen mieskin on ollut mukana. Kaikki piiriläiset ovat aktiivisia kirjallisuuden harrastajia, laajan lukukokemuksen omaavia, monien ammattialojen edustajia.

Lukutottumusten laajentaminen on jokaiselle piiriläiselle tärkein asia. Se tapahtuu muun muassa tutustumalla hyvin erityyppisiin kirjailijoihin, joihin ei ilman piirin virikettä tulisi perehdyttyä. Myös keskustelut kirjoista ovat kirjallisuuspiirin parasta antia, eri näkemykset ovat avartavia.

Terveisiä:
”Kirjoista saa itse iloa, mutta sitä iloa jakaa mielelllään myös muiden kanssa!”

Kokoontumiset pidetään kirjaston monitoimitilassa.

Piirin ohjaajina vuorottelevat Sirkka Ylander ja Pauliina Hartikainen.

yhteystiedot:
JOKIOISTEN KUNNANKIRJASTO
Keskuskatu 27
31600 Jokioinen
puh (03) 4182 7420

jokioisten.kirjasto (at) jokioinen.fi