Soili Hämäläisen blogi

Lahti

Ikäihmisten kirjallisuuspiiri (Lahti)

...on alkanut kokoontua 1992 Lahdessa. Toiminta alkoi Lahden Lähimmäispalvelu ry:n ideasta. Mainittu yhdistys muutti kirjaston naapuriin ja ehdotti yhteistyötä ikäihmisten parissa. Piiriläiset ovat eläkeikäisiä. Monet heistä ovat tuoneet ystäviään mukaan. Piiri kokoontuu joka toinen viikko. Kaikki lukevat saman teoksen, josta sitten keskustellaan. Piirissä on myös luovan kirjoittamisen harjoituksia, runoraateja ym. - Olemme kokoontuneet jo niin kauan, että keskustelumme ovat hyvin syvällisiä. Emme arkaile puhua aroistakaan aiheista: esim. uskonnosta ja politiikasta.

Piirin vetäjä on Kaija Halme, kaija.halme(at)lahti.fi


Mukkulan kirjaston lukupiiri (Lahti)

...on alkanut marraskuun lopulla vuonna 2007 Lahdessa. Lukupiiri-ajatuksen ”siemen ” kylvettiin kirjaston strategian teon yhteydessä ja myöhemmin yksi osasto päätti yrittää sen perustamista. Jäsenyydellä ei ole rajoituksia. Tällä hetkellä kaikki jäsenet ovat naisia, Mukkulan kirjaston asiakkaita, jotka asuvat lähellä kirjastoa. Kokoontuminen on kerran kuussa tiistaiaamuisin. Luettava kirja sovitaan yhdessä ja piirin vetäjä varaa piirille kirjan käyttöön.

Yhteinen keskustelu antaa monipuolisen kuvan kirjasta: esiin tulee seikkoja, joita ei itse olisi teoksesta löytänyt. Luemme kirjoja monipuolisesti ja siten tulee luettua kirja johon ei muuten yksinään olisi tullut tartuttua.

Piirin vetjä on Eija Sievänen p.(03) 7303529. eija.sievanen(at)lahti.fi