Soili Hämäläisen blogi

Vantaa

Martinlaakson kirjaston lukupiiri


Vantaalla on kokoontunut vuodesta 2002 Martinlaakson kirjaston lukupiiri/ Litteraturkretsen vid Mårtendals bibliotek. Alun perin piiri toimi työväenopiston kirjallisuuspiirinä vuodesta 1983. Piirin opettajan, vetäjän jäätyä eläkkeelle vuonna 2002 piiriläiset halusivat jatkaa harrastusta. Nyt kaikille avoin piiri toimii vapaana, ei rekisteröitynä ja kokoontuu Martinlaakson kirjastossa. Tällä hetkellä mukana on pääasiassa suomenkielisiä ja muutama ruotsinkielinen. Osallistujat ovat keski-ikäisiä ja sitä vanhempia. Kokoontuminen on neljä kertaa lukukaudessa syksyin keväin. Apurahojen turvin järjestetään kaksi kirjailijailtaa vuodessa. Piirissä luetaan pohjoismaista ja Baltian maiden kirjallisuutta. Keskustelut käydään suomeksi.

Toiminnassa tärkeää on pohjoismaisen kirjallisuuden esille nostaminen ja siihen kiinnostuksen ylläpitäminen. On tärkeää tuoda esiin erilaisten lukukokemusten arvostamista. Keskustelemme lukukokemuksista ja jäsennämme sitä kautta myös omaa elämäämme.

Piirin vetäjä on Helena Lassila p. 09-5418184, Rautakiskonkuja 5 A 12 02650 Espoo. Sähköpostit Martinlaakson kirjastoon.

Bok-klubben/Arbetets Vänner

Bok-klubbensai alkunsa Martinlaakson kirjallisuuspiiristä, kun yksi ruotsinkielisistä Arbetets Vännerin jäsenistä ehdotti yhdistykselle kirjallisuuspiirin perustamista. Ohjaajaksi pyydettiin Martinlaakson kirjallisuuspiirin ohjaaja.

Jäsenet ovat ruotsinkielentaitoisia Arbetets-Vänner –kulttuuriyhdistyksen jäseniä. Äidinkieli voi olla muukin kuin ruotsi. Nyt jäsenistä suurin osa on eläkeläisiä ja naisia, mukana on yksi mies. Klubi kokoontuu neljä kertaa syyskaudella ja viisi kertaa kevätkaudella. Vuodessa järjestetään yksi kirjailijavierailu. Käymme yhdessä joskus myös teatterissa, kirjamessuilla ja niin edelleen. Luemme pohjoismaista kirjallisuutta ja keskustelemme ruotsiksi.

Tärkeää toiminnassa on kiinnostuksen herättäminen pohjoismaiseen kirjallisuuteen: etenkin uudempaan pohjoismaiseen kirjallisuuteen tutustuminen on meille keskeinen arvo. Keskustelemme teoksista oman lukukokemuksen pohjalta ja samalla keskustelu ylettyy laajemminkin elämän tärkeisiin asioihin.

Piirin ohjaaja on Helena Lassila p.09-5418184, Rautakiskonkuja 5 A 12 02650 Espoo. Sähköposti Arbetets Vänneriin: info(at)arbetetsvanner.fi

 

Rotary Airport Club

Lukupiiri toimii Vantaalla. Rotary-kokouksista osa pidetään kirjallisuuskerhoina. Sovitaan muutama kokous/kausi, johon valitaan kirja, joka luetaan. Yksi henkilö alustaa luetun kirjan pohjalta ja kaikki keskustelevat. Lukupiiriin kuuluvat rotary-clubin jäsenet sekä vierailijat. Toiminnassa tärkeintä on keskustelu, yleissivistyksen lisääntyminen sekä se, että tulee luetuksi kirjoja, joita muuten ei lukisi. Vuosittain vaihtuvat vierailijat ovat tärkeitä.

Yhteystieto: Rotary Airport/Bonus Inn, Elannontie 9, 01510 VANTAA.

Vantaan Korson kirjallisuuspiiri

Vantaan Korsossa Lumon kirjastossa on kokoontunut kirjallisuuspiiri vuodesta 2003. Nykyiset jäsenet ovat eläkeläisiä, mutta osallistuminen on avointa kaikille. Kirjallisuuspiiri on eläkeläisille tärkeä henkireikä ja mahdollisuus tavata ystäviä. Kokoontumiset ovat maanantaisin klo 12.30 -14.00, talvikaudella syyskuun puolivälistä huhtikuun puoliväliin. Yksi kirjallisuuspiirin jäsen vetää keskustelua kokoontumisissa. Kirjasto välittää ja satunnaisesti esittelee aineistoa piiriläisten toiveiden mukaan.

Yhteystiedot: Lumon kirjasto, Urpiaisentie 14 01450 VANTAA lumo.kirjasto(at)vantaa.fi, p.(09) 8393 2251

Pointin kirjaston lukupiiri (Vantaa)

Pointin kirjaston ja LL Aviapoliksen yhteinen lukupiiri aloitti toimintansa syksyllä 2012. Lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa keskustelemaan etukäteen sovitusta kirjasta. Kaikki kirjallisuudesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan keskustelemaan kirjoista - tai ihan vain kuuntelemaan!

Piirin vetäjä on Mirja Antila. Hänet tavoittaa osoitteesta mirja.antila(at)vantaa.fi. Lisätietoja ja tarkempaa tietoa löytyy osoitteesta www.helmet.fi/pointinkirjasto.

Timo Harjunpää -lukupiiri (Vantaa)

Lukupiirissä vaihdetaan mielipiteitä ja kokemuksia Matti Yrjänä Joensuun luomasta Timo Harjunpää hahmosta. Lukupiirissä keskustellaan kirjasarjan kirjoista ja esitellään omia suosikkeja.

Piirin vetäjä on Mikko Laakkonen. Hänet tavoittaa puhelimitse numerosta 041 5048 688 ja sähköpostitse osoitteesta mikko.laakkonen88(at)gmail.com.

 

Takaisin paikkakuntalistaan