Soili Hämäläisen blogi

Tapaamiset

Lukupiiritapaamisten idea on alun perin kouluneuvos Kirsti Mäkisen – aktiivisen lukupiiriläisen ja Vanhan kirjallisuuden päivien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin. Hän järjesti vuonna 2007 Vanhan kirjallisuuden päivien kanssa ensimmäistä kertaa Suomessa kirjallisuuskerhojen ja lukupiirien tapaamisen. Samankaltainen tapaaminen oli myös kesällä 2008 ja 2009. Näissä kesäisissä kohtaamisissa Sylväällä kerättiin tietoa lukupiireistä sekä lukupiiriläisten toiveita jatkon suhteen. Lukupiirien kohtaamisessa on syntynyt myös ajatus yhteisistä verkkosivuista, joita on toteutettu syksystä 2008 Kirjasta kiinni –hankkeen toimesta.

Alkutapaamisissa vuosina 2007 ja 2008 ja muun muassa lukupiirikyselyissä myöhemminkin tuli esiin, että vastaavia tapaamisia saisi olla enemmän. Tämä otettiin huomioon, ja erinomainen tilaisuus järjestyi: Vuonna 2009 järjestettiin aivan ensimmäisen kerran myös lukupiirien Talvitapaaminen Tampereen kirjamessuilla ystävänpäivänä 14.2.2009.

Helsingin Kirjamessuilla perjantaina 23.10.2009 Katri Vala -lavalla järjestettiin tapaaminen teemalla "Miksi lukupiiri?" Tapahtuma keräsi paikalle runsaasti kirjanystäviä ja keskustelu oli vilkasta.

Lukupiiritoiminta, yhteinen sivusto ja tapaamiset kehittyvät edelleen. Ideoita tapaamisista: ajankohdasta, paikasta ja kaikesta lukupiirien yhteisestä toiminnasta otetaan mielellään vastaan Vanhan kirjallisuuden päivillä.

Lukupiiriläisten seuraava tapaaminen järjestettiin Helsingin kirjamessujen Katri Vala -lavalla torstaina 28.10.2010 kello 10.30 teemalla LUKUPIIRIT - KANSANLIIKE.

Myös vuoden 2013 Vanhan kirjallisuuden päivillä järjestettiin tapaaminen.